Nytårskur: Vi afholder kuren søndag den 07. Januar. 2018 Kl. 10.00.

Alle tager en lille lækker ret med til fælles buffet, som vi indtager når vi har haft workshop.

Denne gang er temaet; Hækling og nye trend i hækling. Marie og Linda underholder med, hvad der sker er nye hækletrends. De viser forskellige teknikker til opslagning, nye mønstre, friform til dekorationer med mere.
Det vil være muligt at købe hæklenåle og garn af
Linda (Hos Holten) på dagen.
Og vi vil være glade for at se årets kreationer. Det er altid inspirerende at se, hvad der bliver lavet.

Det er gratis at deltage, hvis du er medlem af foreningen. For alle andre koster det 150 kr. at være med, som betales på dagen.

VI HAVDE EN RIGTIG GOD DAG.

GODT NYTÅR

Foredrag den 7. december kl. 19

Kære alle
Vil gerne invitere alle, også ikke medlemmer, til foredrag med Lisbeth Tostrup, tekstilformgiver & kunsthistoriker cand.mag.

Foredraget hedder
Vævefortællinger
Portrætter fra dansk vævehistorie
Lisbeth skriver selv; I løbet af dette foredrag vil I komme til at møde nogle vævere med vidt forskelligt udtryk. Nogle farvestærke og pågående, andre stilfærdigt flittige og atter andre i stadig bevægelse. Vi vil komme rundt om forskellige perioder og høre om de traditioner og forhindringer, der spillede ind på den enkelte vævers arbejde. Historierne har også værdi som beretninger af almen tekstil interesse.

Det foregår i vores varme lokaler på Slemminge Skole, Engestoftevej 112, 4990 Sakskøbing.
Det foregår torsdag den 07. December kl. 19. Vi forventer at slutte kl. 21.
Prisen for foredrag, kaffe og kage er 60 kr. Der betales ved ankomst og der er ingen
Tilmelding. Du kommer bare og tag veninden med.

I løbet af foredraget vil Lisbeth bl.a. fortælle om:

Astrid Valborg Holm (1876-1937)

Anna Thommesen (1908-2004)

Asger Jorn (1914-1973)

Grete Balle (født 1926)

Vibeke Klint (født 1927)

Jan Groth (født 1938)

Bodil Bødtker-Næss (1942-1988)

Margrethe Agger (født 1943)

Charlotte Schrøder (født 1946)

Grethe Wittrock (født 1964)

Og til sidst lidt om Lisbeth: LT er uddannet tekstilformgiver med afgang i strik og vævning fra Kunsthåndværkerskolen i Kolding (1980-1984). Hun har i mange år arbejdet beskæftiget sig med dansk tekstilkunst, bl.a. ved at biografere vævere i Weilbachs Kunstnerleksikon og Dansk Kvindebiografisk Leksikon. I 2015 blev hun cand.mag. i kunsthistorie ved Københavns Universitet på et speciale om tekstile udtryksformer. Hun er forfatter til bl.a. ”Grete Balle – tekstilkunstner og billedmager” (Borgen 1996), samt ”Tekstile udtryk – en introduktion” (FiberFeber 2010). LT står bag antikvariatet www.tex-antik.dk der har fokus på bøger om håndarbejde og tekstile emner.

Taskekursus med Lizzie Købke, november 2017

NAKSKOV FJORDDAGE - SEPTEMBER 2017